Welcome to Adonia Jewels online store

İnci Aşkı

12.03.2021 | Konsept, Tasarım

İnci Aşkı

Duru bir güzelliğe sahip bu zamansız klasiklerin barışı, sevgiyi, samimiyeti ve yeni başlangıçları sembolize ettiği söyleniyor. Bazıları incilerin tanrıların gözyaşları olduğunu söyler ve Çin mitlerinde ejderhalar savaşırken incilerin gökten düştüğü söylenir.

Bu zarif incilere aşık olmamızın nedenleri ;

İnciler, yeryüzünde bulunmayan ve bir deniz canlısı tarafından ortaya çıkarılan tek mücevherdir. Bir kum tanesi veya kaya tanesi gibi küçük bir aşındırıcı madde bir istiridye veya midyeye düştüğünde oluşur. Koruyucu bir önlem olarak midye veya istiridye, yabancı maddeyi üst üste binen sedef katmanlarını kaplayarak ve bir inci oluşturarak tepki verir.

Bunun bir doğa kazası olarak gerçekleştiği yerde inci doğaldır. İnsan müdahalesinin olduğu yerde, kişi o yabancı cismi kasıtlı olarak midyeye yerleştirmiş ve kültürlenmiştir. Kültürlü inci terimi, yumuşakçaların türlerine veya onları oluşturmak için kullanılan su kütlesine (yani tuzlu suya karşı tatlı su) bakılmaksızın kullanılabilir.
Yüzyıllar boyunca inciler yalnızca çok zengin aileler veya kraliyet aileleri tarafından kullanıldı. Japon Kokichi Mikimoto tarafından 19. yüzyılın sonlarında geliştirilen kültür süreci incileri çok daha fazla kişiye erişilebilir hale getirdi.

İki tür kültür incisi vardır. Midye göllerinde veya nehirlerinde yetiştirilen tatlı su incileri ve  çeşitli deniz istiridyelerinden edinilen tuzlu su incileri. Tatlı su midyeleri genellikle bir seferde birkaç inci üretebilir: örneğin bir kabukta 40 taneye kadar. Tuzlu su istiridyeleri ise genellikle bir seferde yalnızca bir inci üretebilir.
Çok az mücevher, renk ve şekil bakımından bu kadar çeşitlidir.Şekillerİ arasında yuvarlak, yuvarlağa yakın, düğme şekli , damla, daire içine alınmış, barok veya yarı barok yer alır. Barok, incilerin şekilsiz veya düzensiz olduğu anlamına gelir.
Tatlı su incileri doğal olarak krem, pembe, şeftali ve leylak renklerinde gelir. Beyaz ve krem renklerinde üretilen tuzlu su Akoya incileri, beyaz, gümüş ve altın renklerde Güney Denizi incileri ve daha koyu renklerde Tahiti incileri - siyahlar, griler ve kahverengiler.

 

 

 

 

Ücretsiz Kargo

500 TL ve üzeri tüm siparişleriniz ücretsiz kargo

7/24 Destek

Tüm ürünlerimiz hakkında bilgi aktarımı

Ücret İadesi

7 Gün içinde koşulsuz iade garantisi

100% Güvenli Ödeme

Kredi Kartı bilgileriniz güvende.

WhatsApp Destek